Uutiset

Näin pelikauden 2021-2022 alkaessa alla näette Sulkapalloliiton koronatilannetiedotteen

Toivomme ja odotamme sulkapalloyhteisöltä vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin turvaamisessa. Suosittelemme seuraamaan ja noudattamaan valtioneuvoston ja alueellisten viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Olympiakomitean ohjeistuksia.

Koronavirustilanne vaikuttaa Sulkapalloliiton toimintaan seuraavasti:

Elokuun Girlminton-leirin osallistujamäärä lasketaan 20:een. Leirillä on paikka vielä kuudelle tytölle. Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
https://www.sulkapallo.fi/2021/08/09/girlminton-starttaa-ilmoittaudu-maksuttomille-leireille-nyt/

Syyskuussa pelattaviin SM-kisoihin ja syksyn yläkoululeiritykseen liittyen teemme päätökset, kun tiedämme mitkä ovat tapahtumahetkellä voimassa olevat viranomaismääräykset ja suositukset.

Valmennuskeskuksen päivittäinen toiminta jatkuu toistaiseksi Helsingin kaupungin, Urhean ja Olympiakomitean asettamien rajoitusten mukaisesti.

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ
VALTIONEUVOSTO
ALUEHALLINTOVIRASTO
OLYMPIAKOMITEA

 

SEURA- JA KILPAILUTOIMINNAN OLLESSA KÄYNNISSÄ:


Mikäli henkilöllä on flunssan oireita: pelaaminen, valmentaminen ja oleskelu pelipaikalla on kielletty. Tarvittaessa pelaajan tulee hakea lääkäriltä lupa urheilemista varten ennen pelaamisen aloittamista.


Kasvomaskien käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa. Valmentajille suositellaan kasvomaskien käyttöä.


Vältä läheisiä kontakteja ja pidä pelikaveriin/pelikavereihin vähintään 2 metrin etäisyys pelitunnin aikana. Pidättäydytään sulkapallon normeihin kuuluvista kättelyistä.


Sijoita omat pelivarusteesi erilleen toisten varusteista. Esimerkiksi kun menet kentälle, sijoitu ja vie tavarasi toiselle puolelle kenttää kuin siellä olevalla ryhmällä. Eri harjoitusryhmien väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa, jotta pelaajien välillä vältyttäisiin lähikontakteilta.


Suositellaan välttämään turhaa oleskelua pelipaikalla – paikalle tullaan juuri ennen peliaikaa ja alueelta poistutaan välittömästi pelin jälkeen. Koko ajan pidetään kaikkiin henkilöihin sosiaalinen turvaetäisyys (vähintään 2 m) ja muistetaan pelaajan henkilökohtainen vastuu hallien ohjeistuksen noudattamisesta.


Huolehdi käsien pesusta ennen ja jälkeen pelitunnin. Seurat ja hallit huolehtivat käsidesin riittävyydestä pelipaikoilla.


Seurojen on hyvä ylläpitää nimilistaa harjoituksiin osallistuvista mahdollisen altistustilanteen selvittämiseksi

Ohjattuun valmennus- ja harjoitustoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin liian suureksi.


Käytä ainoastaan omia varusteitasi (esimerkiksi maila ja juomapullo). Seurojen ja hallien ei suositella tarjoavan lainavarusteita.


Mikäli mahdollista, järjestä pelaajille mahdollisuus maksaa pelimaksu ilman henkilöiden välistä kosketusta.

Etämaksu, ennakkomaksu, mobiilimaksaminen ja muut vastaavat uudet tavat toimia on nyt hyvä ottaa käyttöön.

Seuraa ja noudata THL:n matkustuskaranteenejä


Mikäli epäilet koronatartuntaa, toimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja tiedotamme tarvittaessa

Ystävällisin terveisin
Sulkapallojaosto/Timo Heinonen