Uutiset

Koronatiedote 28.12.2021

Epidemiatilanteen heikennyttyä voimakkaasti joulua lähestyttäessä Etelä-Suomen Aluehallintoviraston (AVI) vahvistama rajoitus sulkee sisäliikuntatilat kolmeksi viikoksi.

Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ilmoitus: Uudellamaalla kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kolmeksi viikoksi ajalla 28.12.2021–17.1.2022.

AVI:n ohjeistuksen mukaisesti suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Vastuullisena toimijana Puistolan Urheilijat Ry. Sulkapallojaosto on päättänyt keskeyttää harjoitustoiminnan 28.12 alkaen. Vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harjoitustoiminnan pyrimme aloittamaan 10.1.

Lisätietoja viikon yksi loppupuolella.

Näin pelikauden 2021-2022 alkaessa alla näette Sulkapalloliiton koronatilannetiedotteen

Toivomme ja odotamme sulkapalloyhteisöltä vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin turvaamisessa. Suosittelemme seuraamaan ja noudattamaan valtioneuvoston ja alueellisten viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Olympiakomitean ohjeistuksia.

Koronavirustilanne vaikuttaa Sulkapalloliiton toimintaan seuraavasti:

Elokuun Girlminton-leirin osallistujamäärä lasketaan 20:een. Leirillä on paikka vielä kuudelle tytölle. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://www.sulkapallo.fi/palvelut/girlminton/

Syyskuussa pelattaviin SM-kisoihin ja syksyn yläkoululeiritykseen liittyen teemme päätökset, kun tiedämme mitkä ovat tapahtumahetkellä voimassa olevat viranomaismääräykset ja suositukset.

Valmennuskeskuksen päivittäinen toiminta jatkuu toistaiseksi Helsingin kaupungin, Urhean ja Olympiakomitean asettamien rajoitusten mukaisesti.

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ
VALTIONEUVOSTO
ALUEHALLINTOVIRASTO
OLYMPIAKOMITEA

 

SEURA- JA KILPAILUTOIMINNAN OLLESSA KÄYNNISSÄ:


Mikäli henkilöllä on flunssan oireita: pelaaminen, valmentaminen ja oleskelu pelipaikalla on kielletty. Tarvittaessa pelaajan tulee hakea lääkäriltä lupa urheilemista varten ennen pelaamisen aloittamista.


Kasvomaskien käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa. Valmentajille suositellaan kasvomaskien käyttöä.


Vältä läheisiä kontakteja ja pidä pelikaveriin/pelikavereihin vähintään 2 metrin etäisyys pelitunnin aikana. Pidättäydytään sulkapallon normeihin kuuluvista kättelyistä.


Sijoita omat pelivarusteesi erilleen toisten varusteista. Esimerkiksi kun menet kentälle, sijoitu ja vie tavarasi toiselle puolelle kenttää kuin siellä olevalla ryhmällä. Eri harjoitusryhmien väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa, jotta pelaajien välillä vältyttäisiin lähikontakteilta.


Suositellaan välttämään turhaa oleskelua pelipaikalla – paikalle tullaan juuri ennen peliaikaa ja alueelta poistutaan välittömästi pelin jälkeen. Koko ajan pidetään kaikkiin henkilöihin sosiaalinen turvaetäisyys (vähintään 2 m) ja muistetaan pelaajan henkilökohtainen vastuu hallien ohjeistuksen noudattamisesta.


Huolehdi käsien pesusta ennen ja jälkeen pelitunnin. Seurat ja hallit huolehtivat käsidesin riittävyydestä pelipaikoilla.


Seurojen on hyvä ylläpitää nimilistaa harjoituksiin osallistuvista mahdollisen altistustilanteen selvittämiseksi

Ohjattuun valmennus- ja harjoitustoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin liian suureksi.


Käytä ainoastaan omia varusteitasi (esimerkiksi maila ja juomapullo). Seurojen ja hallien ei suositella tarjoavan lainavarusteita.


Mikäli mahdollista, järjestä pelaajille mahdollisuus maksaa pelimaksu ilman henkilöiden välistä kosketusta.

Etämaksu, ennakkomaksu, mobiilimaksaminen ja muut vastaavat uudet tavat toimia on nyt hyvä ottaa käyttöön.

Seuraa ja noudata THL:n matkustuskaranteenejä


Mikäli epäilet koronatartuntaa, toimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja tiedotamme tarvittaessa

Ystävällisin terveisin
Sulkapallojaosto/Timo Heinonen

PUIU:N SULKAPALLOJAOSTO KESKEYTTÄÄ TOIMINTANSA 1.3.2021 ALKAEN

 

Kaiken aikaa pahenevan epidemiatilanteen ja uusien kiristyvien rajoitustoimenpiteiden vuoksi olemme päättäneet keskeyttää lasten ja nuorten harrastustoiminnan 1.3.2021 alkaen (lasten ja nuorten alle 20 v toiminta oli käynnissä helmikuun ajan).

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme, kun rajoitukset helpottavat.

Pidetään toisistamme huolta!

Ystävällisin terveisin
Sulkapallojaoston johtoryhmä

PUISTOLAN URHEILIJOIDEN HALLITUKSEN TIEDOTE COVID-19 27.11.2020 - MYÖS SULKAPALLOJAOSTON TOIMINTA KESKEYTYY AIKAJAKSOLLE 30.11 - 31.1.2021


1. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi uusia rajoituksia ja suosituksia alueellaan.

Koronakoordinaatioryhmän asettamat rajoitukset harrastustoimintaan:

Kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa. Myös kaikki yli 20-vuotiaiden ulkoliikunta-alueilla tapahtuva seurojen tai muiden toimijoiden järjestämä harrastustoiminta keskeytetään kaupungin kentillä.

Uudet rajoitukset tulevat voimaan maanantaina 30.11.2020 ja ovat voimassa kolme viikkoa 20.12.2020 asti.
Tuolla ajalla kaikki kaupungin sisätiloissa ja halleissa tapahtuvat harjoitus- ja pelitapahtumat ovat tauolla. Kielto ei koske alle 20 –vuotiaiden ulkona tapahtuvaa harjoittelua. Koronakoordinaatioryhmä on päättänyt keskeyttää aikuisten harrastustoiminnan myös kaupungin hallinnoimilla ulkokentillä. Kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot kaupungin ulkokentillä perutaan.

Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä kaupungin vuoroilla. Kaupunki ei tällä hetkellä myönnä uusia vuoroja. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei kaupungin tiloissa järjestetä, eikä suositella järjestettävän muuallakaan.

Koordinaatioryhmä suosittelee yksityisten toimijoiden kuten seurojen ja muiden liikuntatoimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Ulkokentät ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan ulkopuolella kuntalaisten käytössä. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina.

Puistolan Urheilijoiden osalta tämä tarkoittaa, että seuratoimintamme on tuon ajan tauolla, ainut poikkeus ovat alle 20 -vuotiaat jotka voivat jatkaa harjoittelua ulkona.

Lajijaostomme tiedottavat tarkemmin omia jäseniään omasta toiminnastaan.

Puistolan Urheilijoissa toivomme, että yhteisöllinen seurahenki auttaa kannattelemaan meidät kaikki tämän haastavan ajankohdan ylitse. PuiU on parhaimmillaan yhteisö, jonka jäsenet yhdessä tukevat ja omalla toiminnallaan auttavat tässä vaikeassa tilanteessa, jotta oman seuran toiminta voi jatkua normaalisti tauon jälkeen.
Kannustamme teitä kaikkia liikkumaan yksin tai yhdessä perheen tai kaverin kanssa, menemään lenkille tai tekemään omaehtoisia treenejä. Pidetään itsestämme ja läheisistämme huolta!

Puistolan Urheilijat ry hallitus


2. Puistolan Urheilijoiden Sulkapallojaosto luonnollisesti keskeyttää toimintansa kolmeksi viikoksi alkaen maanantaina 30.11.

Jaoston päätös noudattelee myös Suomen Sulkapalloliiton suositusta, joka on nähtävillä Liiton sivuilla, kts alla

Koronaepidemian leviämisvaiheen alueita (sairaanhoitopiirejä) koskevat lisäksi seuraavat suositukset:

Aikuisten harrastustoiminta:

Aikuisten harrastustoiminnalla tarkoitetaan yli 20-vuotiaiden toimintaa.

Aikuisten harrastustoiminta ja harrastustason ottelu-, kilpailu- ja sarjatoiminta keskeytetään kaikissa lajeissa.

Aikuisten harrastustoiminnassa ei matkusteta otteluihin ja kilpailuihin oman alueen (sairaanhoitopiiri) ulkopuolelle.
Aikuisten kilpa- ja huippu-urheilu:

Aikuisten kilpa- ja huippu-urheilua on lajien maajoukkuetoiminta, SM- ja 1-divisioonatason toiminta sekä lajien kansainväliselle huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu.
Aikuisten kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu toteutetaan omassa pienryhmässä ja joukkueessa.
Aikuisten EM- ja MM-karsintaottelut sekä SM- ja 1-divisioonan ottelut järjestetään ilman yleisöä.

Lasten ja nuorten toiminta:

Lasten ja nuorten toiminnalla tarkoitetaan alle 20-vuotiaiden toimintaa.

Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

Ulkotiloissa harjoittelu toteutetaan omassa pienryhmässä ja joukkueessa.

Puistolan Urheilijat Ry seuraa päivittäin pandemian torjunnan kehittymistä ja tiedotamme lisää, kun tilanne toivottavasti pian normalisoituu. Huolehditaan toisistamme ja pysytään terveenä ja iskussa.

Ystävällisin terveisin ja hyvää joulun odotusta

Sulkapallojaosto/Timo Heinonen