Sulkapallo

Lämpimästi tervetuloa Puistolan Urheilijoihin!

 

Seuramme tarjoaa laadukasta sulkapallovalmennusta kaiken ikäisille vauvasta vaariin, onnistumisen elämyksiä, yhdessäolon hetkiä sekä tietysti vinhaa sulan viuhumista!

Oli tavoitteenasi sitten huipulle pääsy tai vaan kavereiden kanssa rento lätkiminen seuramme tarjoaa juuri sinulle sopivan vaihtoehdon!

Puistolan Urheilijat Ry. Sulkapallojaosto on hyväksytty mukaan Tähtiseura-laatuohjelmaan. Puistolan Urheilijat Ry. Sulkapallojaosto on saanut lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

PuiU-Sulkiksen päätoimipaikkana on Helsingin Mailapelikeskus, Tapulikaupungintie 4, 00750 Helsinki.

Haluatko mukaan toimintaan?
Ota yhteyttä:
sulkapallo@puistolanurheilijat.fi

Venla Salo kokeilemaan kansainvälistä vauhtia Dubaihin!

Puistolan Urheilijoiden VENLA SALO aloittaa kansainvälisen uransa Dubaissa viikon päästä 24.5. käynnistyvästä parasulkapallon maailman kiertueen osakilpailusta. Suomesta kilpailumatkalle lähtevät Venlan lisäksi toinen pystypelaaja ANTTI KÄRKI sekä parasulkapallomaajoukkueen päävalmentaja PEKKA RANTANEN.

Paraurheilussa tärkeää osaa näyttelee urheilijoiden luokittelu, jossa asiantuntija arvioi jokaisen kilpailijan toimintakyvyn ja asettaa heidät kriteerien mukaisiin luokkiin. Tavoitteena on "taata kaikille kilpailijoille tasapuoliset lähtökohdat, jossa lopputuloksen ratkaisevat urheilulliset tekijät, eikä vamman haitta-aste." (Paralympiakomitea)

"Venlalla ei ole vielä kansainvälistä luokitusta. Dubain kilpailu valikoitui siksi, että siellä on paikalla luokittelija, jota ei kaikissa kilpailuissa ole. Venlan luokka on joko pystypelaajien luokka SL3 tai SL4, todennäköisesti kuitenkin SL3", kertoo Rantanen.

19-vuotias Venla Salo on pelannut sulkapalloa nyt neljä vuotta: "Jalkapallon jälkeen halusin kokeilla sulkista tai tennistä. Menin ensin sulkapalloon ja jäin heti koukkuun."

Lajiharjoittelua tulee tällä hetkellä kolme kertaa viikossa PuiU:ssa ja kerran viikossa Vammaissulkapallo ry:n treeneissä.

"PuiU:ssa harjoittelen vammattomien pelaajien kanssa, jolloin treeneissä taso on laaja ja haastetta riittävästi. Lajin lisäksi treenaan opiskelun lomassa Stadin Ammattiopiston urheilulinjalla", Venla kertoo. "Dubain kisa on ensimmäinen kansainvälinen kilpailu minulle. Lähdetään katsomaan, missä kv. taso menee!"

Puistolan Urheilijat toivottaa ylpeänä onnea matkaan!

4th Fazza Dubai Para Badminton International 2022 24.-29.5.2022, BWF

Para Badminton International level 2, Dubai, UAE

Tuloksia voi seurata täällä: tinyurl.com/dubaiparabadminton

11.5.2022 / teksti ja kuva Antti Rajasärkkä

PUISTOLAN URHEILIJAT RY/
SULKAPALLOJAOSTON SYYSKOKOUS torstaina 11.11.2021 klo 19.00-20.00
Puistolantori 1, 00760 Helsinki

TYÖJÄRJESTYS

 1. Kokouksen avaus
 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 3. Valitaan kokoukselle
  • puheenjohtaja
  • sihteeri
  • kaksi ääntenlaskijaa
  • kaksi pöytäkirjantarkastajaa
 4. Esitetään hyväksyttäväksi työjärjestys
 5. Vahvistetaan johtoryhmän laatima toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2022
 6. Vahvistetaan yleissuunnitelma tulevien vuosien toimintaa varten
 7. Valitaan jaostolle
  • puheenjohtaja
  • kahdeksan johtoryhmän jäsentä
  • toiminnantarkastaja
 8. Käsitellään mahdolliset ilmoitusasiat
 9. Käsitellään mahdolliset muut asiat
 10. Kokouksen päättäminen

Kokoukseen ovat oikeutettuja osallistumaan jaoston aikuisjäsenet, joiden 2021 jäsenmaksu maksettu.

Tervetuloa

PUISTOLAN URHEILIJAT RY/

SULKAPALLOJAOSTON SYYSKOKOUS  Keskiviikkona 11.11.2020

Puistolantori 1, 00750 Helsinki

Klo 19.00-20.00

                     

 

TYÖJÄRJESTYS

 

1                    Kokouksen avaus

 

2                    Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

 

3                    Valitaan kokoukselle

                                            - puheenjohtaja

                                            - sihteeri

                                            - kaksi  ääntenlaskijaa

                                            - kaksi  pöytäkirjantarkastajaa

 

4       Esitetään  hyväksyttäväksi työjärjestys

 

5 Vahvistetaan johtoryhmän laatima toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2021

 

6         Vahvistetaan  yleissuunnitelma tulevien vuosien toimintaa varten

                     

7                    Valitaan  jaostolle

                    - puheenjohtaja

                      - kahdeksan johtoryhmän jäsentä

                      - toiminnantarkastaja

 

8                    Käsitellään mahdolliset ilmoitusasiat

 

9                    Käsitellään mahdolliset muut  asiat

 

10                Kokouksen  päättäminen

 

Kokoukseen ovat oikeutettuja osallistumaan jaoston aikuisjäsenet, joiden

2020 jäsenmaksu maksettu             

 

Tervetuloa

 

Sulkapallon Nuorten EM-kisat pelataan Pajulahdessa 29.10 - 7.11.2020

 

Puistolan Urheilijoiden Julia Salonen osallistuu kilpailuihin osana Suomen maajoukkuetta.

 

Julia voitti naisten Suomen mestaruuden helmikuussa 2020.

 

Toivotamme Julialle ja koko maajoukkueelle onnea ja menestystä heidän kilpaillessa Euroopan huippupelaajia vastaan.

Puistolan Urheilijat Ry:n Julia Salonen sulkapallon naisten kaksinpelin Suomen mestari 2020!

Viikonloppuna Vantaan energia areenalla pelattiin sulkapallon Suomen mestaruuksista. Puistolan Urheilijoita edustava Julia Salonen on alle 19 vuotiaiden hallitseva Suomen mestari viime vuodelta ja nyt myös naisten kaksinpelin Suomen mestari. Mestaruus oli myös Puistolan Urheilijoiden sulkapallojaostolle ensimmäinen.

Julian reitti mestaruuteen oli lähes ainutkertainen. Julia on keskittynyt pelaamaan lähinnä kansainvälisiä kilpailuja ulkomailla, jonka seurauksena hänen ranking Suomessa ei riittänyt suoraan kilpailukaavioon ja Julia joutui aloittamaan kilpailun karsinnoista. Karsintojen kautta pelaaminen kaksinpelin Suomen mestaruuteen on ilmeisesti ensimmäinen kerta kautta aikojen.

Suomen mestaruuden naisten kaksinpelissä 17 vuotiaana on aiemmin voittanut vain Suomea Rion olympialaisissa 2016 edustanut Nanna Vainio joten tälläkin mittarilla suoritusta voi pitää loistavana.

Tämän lisäksi Julia pelasi naisten nelinpelissä parinsa Jannica Monnbergin kanssa finaalissa. Finaalissa vastustajat osoittautuivat paremmiksi ja näin Julia ja Jannica SM hopeamitalit.

2020 on Julian viimeinen juniorivuosi alle 19 vuotiaiden sarjoissa ja tähtäin onkin luonnollisesti ollut asetettuna syksyn EM- ja MM-kilpailuihin. Suomen mestaruuden voittaminen tässä vaiheessa antaa nyt hyvää luottamusta omaan tekemiseen. Seuraavat kilpailut Julialla on ensi kuun vaihteessa kun hän lähtee kiertämään Hollannin ja Saksan alle 19 vuotiaiden juniorikilpailuja.

Puistolan Urheilijat Ry onnittelee lämpimästi Juliaa huippumenestyksestä.

Myös toinen nuori lahjakas pelaajamme Lilli Lauri oli naisten nelinpelin välierässä parinsa Heidi Puron kanssa

Julian ja Lillin lisäksi muut SM-kisoihin osallistuneet PuiU Sulkapallon pelaajat olivat Sara Tuomala, Henrik Hakulinen, Eero Lauri ja Teemu Taivainen, kaikki seuran oman pelaajatuotannon kasvatteja.

 

Onnistuneen turnauksen jälkeen on helppo hymyillä.

Joukkue-SM 2019

PuiU:n joukkue sijoittui hienosti viidenneksi ja säilytti näin SM-paikkansa. Turnaus tarjosi hienoja hetkiä sekä pelaajille että katsojille.

Tulokset löytyvät täältä:

https://badmintonfinland.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=FBA710B5-3352-4A56-BB6B-29C67A0CF7D3&d=20191215&fbclid=IwAR373YVR3XmnWksg-0oql4C9qsSlWQvnZlJI1_N2c30yOHpzXzpOg-l9x8w

 

 

 

 

 

 

 

Nelinpelin voittajat Teemu Lahtinen ESB ja Eero Lauri PuiU

PuiU Sulkapallolle jättipotti Nuorten SM-kisoissa U19, loppuottelupaikka kaikissa pelimuodoissa

 

Suomen Sulkapalloliitto on julkaissut ao. yhteenvedon viikonvaihteessa pidetyistä Nuorten ja Senioreiden SM-kisoista, 
kts https://www.sulkapallo.fi/2019/03/11/nuorten-ja-senioreiden-sm-2019/

Nuorten luokassa taitavat pelaajamme menestyivät hienosti maan valioiden joukossa, PuiU Sulkapallosta SM-kisaan osallistui 7 pelaajaa . Julian ja Eeron lisäksi Hanna Häkkinen, Lilli Lauri, Lauri Forss, Eero Kiiski, Teemu Taivainen
 

"Julia Salosen, Eero Laurin eli Puistolan Urheilijoiden kisat!

Poikien kaksinpeli 19:n mestaruuden voitti ykkössijoitettu Tapion Sulan Joakim Oldorff häviämättä erääkään. Kakkoseksi nousi yllättäen Puistolan Urheilijoiden Eero Lauri (3/4), joka oli pudottanut välierässä Tapion Sulan Tony Lindelöfin. Loppuottelussa Oldorffin voittoluvut olivat selkeät: 21-13, 21-9.

Tyttöjen kaksinpelissä sekä ykkös- että kakkossijoitettu putosi "ennen aikojaan". Loppuotteluun nousivat 5/8-sijoitetut Puistolan Urheilijoiden (PuiU) Julia Salonen ja Espoon Sulkapallo-Badmintonin (ESB) Heidi Puro. Julia oli loppuottelussa selvä voittaja: 21-11, 21-11. Julia pyyhkäisikin kisan nimiinsä suorastaan ylivoimaisesti, sillä kukaan vastustajista ei saanut erässä 11 pistettä enempää!

Puistolan Urheilijoiden mitalitahti ei ehtynyt poikien nelinpelissä. Teemu Lahtinen ESB ja Eero Lauri PuiU (1) pitivät sijoituksensa. Loppuottelu Tony Lindelöfiä ja Joakim Oldorffia (2) vastaan päättyi 21-17, 21-17.
Julia Salonen jatkoi selkeää voittotahtiaan tyttöjen nelinpelissä. Erääkään häviämättä hän parinaan Jannica Monnberg, Badminton United, vei myös tässä pelimuodossa kultaa. Loppuottelussa kukistuivat Kouvolan Sulkapalloseuran Noora Nokkala ja Willimiehen Sulan Paula Oksanen 21-16-21-15.

Badminton United sai toisen kerran nimensä voittajien listaan, kun Jannica Monnberg voitti sekanelinpelin Eero Laurin kanssa. Tony Lindelöf ja Julia Salonen pistivät kyllä hyvin hanttiin, mutta taipuivat 22-24, 18-21.

Yhteenvetona voidaan todeta kisojen olleen Puistolan Urheilijoiden juhlaa: seuran pelaajat olivat mukana kaikissa loppuotteluissa ja kultaa jäi tulematta vain poikien kaksinpelissä! Eero Lauri ja Julia Salonen veivät kaksi kultaa ja yhden hopean kumpikin! Onneksi olkoon niin pelaajille kuin seuralle!"

Puistolan Urheilijat kiittää pelaajia ja heidän taustajoukkojaan pitkäaikaisesta sitoutumisesta lajiin ja sulkapallojaoston toimintaan

Vuoden tyttösulkapalloilija Anni Mujunen

2018 seuran joulujuhlassa 16.12.2018 palkitut sulkapalloilijat:

 

Koko seura:
Vuoden junioriurheilija Lilli Lauri sulkapallo
 

Sulkapallo:
Vuoden tyttösulkapalloilija Anni Mujunen
Vuoden poikasulkapalloilija Aleksi Toivio

 

 

SM-titteliä havittelee tänä vuonna kuusi joukkuetta:

Espoon Sulkapallo-Badminton (ESB), Espoo
Sulkapalloseura Drive (Drive), Helsinki
Helsingfors Badminton Club (HBC), Helsinki
Puistolan Urheilijat (PuiU), Helsinki
Tapion Sulka (TS), Espoo
Östersundom IF (ÖIF), Vantaa

Puistolan Urheilijoista Tähtiseura

 

Lue lisää tästä:

https://www.sulkapallo.fi/2018/11/20/puistolan-urheilijoista-tahtiseura/

 

Kuvassa Julia ja Eero

Menestyksekkäät Tallinnan EM-kilpailut 7.-9.9.2018

 

Kaksi PuiU Sulkiksen kasvattamaa pelaajaamme otteli U19 EM-kisoissa Tallinnassa. Eero Lauri ja Julia Salonen kilpailivat upeasti. Molemmat Eero ja Julia onnistuivat saalistamaan voittoja sekä kaksin - että nelinpeleissä. 

Lue lisää tästä: https://www.sulkapallo.fi/2018/09/14/junnu-em/

 

PuiU/ Sulkapallo joukkuekisan divarivoittoon!

 

Lauantaina 26.5.2018 pelattiin Puistolassa kauden viimeinen kilpailukalenterin tapahtuma, jossa viisi seurajoukkuetta kohtasi toisensa ja karsi pääsystä joukkueiden SM-sarjaan 16.12.2018. Ottelussa pelataan kaksi miesten kaksinpeliä, yksi naisten kaksinpeli, miesten nelinpeli, naisten nelinpeli ja sekanelinpeli.

Ja mikä meno siellä olikaan, erityisiesti kotijoukkue Puistolan Urheilijat oli oivaltanut hyvä-äänisen kannustuksen merkityksen. Se osaltaan siivitti PuiU:n joukkueen divarivoittoon tiukoissa
peleissä vaikka otteluiden isot numerot eivät sitä suoraan kerrokaan.

Kaikki nuoren voittajajoukkueen pelaajat ovat seuran omia kasvatteja mikä kertoo pitkäjänteisestä valmennustyöstä ja tason laajuudesta

Joukkuepelaaminen on upea tapa tehdä yksilöurheilussakin mahtava joukkueen TAPAHTUMA toinen toistaan kannustaen. Sen voi tehdä yhtään ujostelematta, kun kannustetaan hyviin suorituksiin ja riemuitaan hyvistä suorituksista koko tiimin puolesta, kuin muskettisoturit konsanaan – yksi kaikkien ja kaikki yhden
puolesta!

Sijoitukset:

1. Puistolan Urheilijat, Sulkapallo, Helsinki

2. Savon Sulka, Kuopio

3. Sulkapalloseura Clear, Kaarina

4. Nastola Minton, Nastola

5. Turun Sulka, Turku

PuiU:n ensimmäiset kotikisat Helsingin Mailapelikeskuksessa 19.-20. toukokuuta

 

Puistolan Urheilijat Ry:n Sulkapallojaosto isännöi Suomen Sulkapalloliiton alaista aikuisten tähtikisaa uusitussa Helsingin Mailapelikeskuksessa 19.-20. toukokuuta.

Otteluita pelataan kaikissa pelimuodoissa 19.5 Klo 09.00-20.00 ja 20.5
klo 09.00-16.00. Pelaajia on ilmoittautunut lähes 150.

Tervetuloa seura amaan liikunnallista tapahtumaa ja viihtymään hyvässä seurassa!
 

 

Petra (TS), Nella (HBC) ja Jemina (PuiU)
Heidi (ESB), Lilli (PuiU), Helena (TS) ja Hanna (PuiU)
Venla (PuiU)
Aleksi Toivio ja Thomas Harti sijoittuvat 8 joukkoon poikien 17-sarjan nelinpelissä.

PuiU:n tytöille mitaleita viikonloppuna

 

PuiU:n Lilli Lauri saavutti hienosti SM-kultaa TK15- ja TN15 -sarjoissa. Nelinpelissä Lillillä  oli parinaan Heidi Puro (ESB). Lisäksi Lilli saavutti SM-hopeaa SN-15 sarjassa parinaan Niilo Nyqvist (HBC). PuiU:n Hanna Häkkinen saalisti hopeaa TN15-sarjassa parinaan Helena Santalahti (TS). Hanna Häkkisen 3/4 sija täydensi TK15-luokan PuiU-menestystä. Jemina Saloselle hopeaa 13-luokan ikäluokkamestaruuskisassa kaksinpelissä ja kultaa TN13-luokassa parinaan Nella Nyqvist (HBC). Lisäksi PuiU:n Venla Häkkinen siijoittui kolmanneksi U9 B-sarjassa.

 

PuiU:lle mitaleita Juniorien ja Seniorien Suomenmestaruuskisoista

 

Viikonloppuna 3.-4.maaliskuuta ratkottiin alle 19-vuotiaiden ja seniorien Suomenmestaruudet Ruskeasuon palloiluhallissa.

Eero ja Lilli Lauri saavuttivat hienosti hopeaa alle 19-vuotiaiden sekanelinpelissä. Eerolle tuli hopeaa myös nelinpelistä ja Lilli sijoittui vielä hiensto 3/4 sijalle tyttöjen nelinpelistä.

Yli 50 v. sarjassa PuiU:n Pekka Sarasjärvi saavutti kultaa nelinpelissä.

Lisätietoja sulkapalloliiton sivuilta:

https://www.sulkapallo.fi/2018/03/06/tassa-ovat-juniorien-ja-seniorien-suomenmestarit-2018/

 

 

 

 

 

 

Kuvassa vasemmalta Helena, Nella, Hanna (PuiU) ja Lilli (PuiU). Kuva: Antti Santalahti.
PuiU:n tytö Jemina, Lilli ja Hanna.
Kuva: Petri Salonen

PuiU:n tytöt Lilli, Hanna ja Jemina edustivat hienosti Suomea sulkapallon U15 EM-kisoissa Venäjällä

 

Sulkapallon U15 EM-kisoissa Kazanissa Venäällä (15.-17.2.2018) on Suomen joukkueessa taistellut hienosti kolme PuiU:n junioripelaajaa. PuiU:n Lilli Lauri edusti Suomea tyttöjen kaksinpelissä ja sekanelinpelissä parinaan Niilo Nyqvist (HBC). Tyttöjen nelinpelissä Suomea edusti kaksi PuiU:n tyttöä: Jemina Salonen (PuiU) parinaan Nella Nyqvist (HBC) ja Hanna Häkkinen (PuiU) parinaan Helena Santalahti (Tapion Sulka).

Tulokset:

https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=0C644792-CF27-44B4-9524-7A738F5931F9&c=FIN

Joukkueen nuorin kannustaja.
U15 joukkue.
Palkintopallilla.

PuiU:n juniorit taitokisoissa

Seuran juniorit osallistuivat loppiaisena Suomen Sulkapalloliiton järjestämin junioreiden Taito- ja joukkueturnaukseen. Kisat oli järjetetty ikäluokille alle 9, 11, 13 ja 15 vuotta. Sulkapalloturanuksen lisäksi kisattin taitorasteilla.

 

 

 

 

Pelit jatkuvat remontin jälkeen

 

Puistolan Sulkapallohallin laajennusrakentaminen on edennyt siihen pisteeseen, että käytössämme on viisi erinomaista kenttää, loput kolme lisäkenttää valmistuvat vuodenvaihteeseen mennessä. Mahdolliset tauolla olleet pelaajamme ja uudet tulokkaat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

 

Lisätietoja  sulkapallo@puistolanurheilijat.fiPuistolan Palloiluhallissa on parhaillaan käynnissä laajennusremontti, joka vaikuttaa 2017-2018 aloitukseen. Pyrimme aloittamaan kauden Puistolassa viikolla 36. Lisätietoja tulossa viikon 34-35 aikana.

Puistolan Palloiluhallin remontista lisätietoa voit katsoa Palloiluhallin omilta netti- sekä Facebook sivuilta: 
http://www.palloiluhalli.fi/puistolanpalloiluhalli/ajankohtaista
https://www.facebook.com/PuistolanPalloiluhalli/?fref=tsTulevana viikonloppuna PuiU isännöi juniorieliittikisoja Rajakylän Tenniskeskuksessa (Latukuja 2, Vantaa). Ikäluokat ovat U9 - U19 ja yhteensä kilpailijoita osallistuu lähes 180. Tervetuloa seuraamaan kisoja!

PuiU:lle mitaleita Juniorien ja Seniorien Suomenmenstaruuskisoista Ruskeasuolla

https://www.sulkapallo.fi/2018/03/06/tassa-ovat-juniorien-ja-seniorien-suomenmestarit-2018/

 

 

 

 

Uutisia

Ei uutisia